Ons verhaal

Er komt veel kijken bij het selecteren van en verhuizen naar een andere woning. Dat is helemaal het geval wanneer u uitgesproken woonwensen heeft of – oriënterend of met spoed – op zoek bent naar een woning waar ook zorg mogelijk is. ErinThuis ondersteunt u graag geheel vrijblijvend! Hieronder leest u er meer over.

Ludan Schmid is initiatiefnemer van ErinThuis. Hij vertelt: “Jarenlang heb ik als woningmarktconsultant en makelaar senioren begeleid die door plotselinge gezondheidsklachten van henzelf of hun partner in een situatie terechtkwamen waarbij ze niet meer terug naar hun eigen woning konden. Ook heb ik veel gesproken met ouderen die weliswaar nog niet aan verhuizen toe waren, maar zich hier wel tijdig op wilden voorbereiden. Verhuizen naar een verpleeghuis of (aangepaste) woning kan een ingrijpende gebeurtenis zijn waarbij veel komt kijken. Ik werd dan ingeschakeld om de woning te verkopen, maar merkte dat de senioren of hun naasten vaak met veel meer vragen rondliepen zoals vragen over het aflossen van de hypotheek, het vinden van woonruimte die aan de wensen voldoet, de kosten voor levering van de (in de toekomst) benodigde zorg, de belastingafdracht over de overwaarde van de woning en de nalatenschap aan eventuele erfgenamen. En in sommige gevallen bleek de verhuizing niet eens noodzakelijk maar waren enkele woningaanpassingen voldoende om met veel plezier nog een aantal jaren te blijven wonen. Zo is het idee voor ErinThuis ontstaan.”

Verbinden aan betrouwbare dienstverleners
ErinThuis is geheel vrijblijvend en zeer deskundig op het gebied van woon-, financiële en zorgvraagstukken voor senioren. ErinThuis stelt uw belangen 100% centraal en begeleidt u persoonlijk bij het maken van soms ingrijpende keuzes. ErinThuis ontzorgt door verbindingen te leggen tussen u en deskundige dienstverleners als een makelaar, notaris, accountant en belastingadviseur. Desgewenst kunt u ook in contact worden gebracht met een verhuisbedrijf, woninginrichter, klusjesman, tuinman of zorgverlener. Deze dienstverleners staan u bij met raad en daad en tegen voor u gunstige tarieven. Dankzij een landelijk dekkend netwerk van geselecteerde en betrouwbare samenwerkingspartners is ErinThuis in staat in heel Nederland de juiste verbindingen leggen.

Vrijblijvend intakegesprek
Het is raadzaam om bij de stap van zelfstandig naar verzorgd wonen tijdig de hulp van ErinThuis in te schakelen. U komt dan niet voor onaangename verrassingen te staan. Ludan Schmid vertelt: “Tijdens het intakegesprek stellen wij u en/of uw naasten een aantal vragen aan de hand van een speciaal ontwikkelde checklist: zo gaan wij na op welke onderdelen ondersteuning van ErinThuis gewenst is en worden er geen belangrijke aspecten over het hoofd gezien. U houdt de regie en bepaalt van welke diensten u gebruik wilt maken. Vervolgens zoeken wij vanuit ons netwerk de juiste dienstverleners die aansluiten bij de wensen rondom wonen, financiën én zorg. Wij zien erop toe dat de dienstverleners die aan ErinThuis zijn verbonden hiervoor gunstige marktconforme tarieven hanteren. Bovendien blijft ErinThuis altijd het centrale aanspeekpunt bij vragen of onduidelijkheden. Dat is voor u wel zo comfortabel.”

Eigen regie
Ludan Schmid is ErinThuis gestart vanuit een maatschappelijke overtuiging. “Ik vind dat iedereen die hulp nodig heeft deskundige dienstverlening voor een eerlijke prijs verdient. Dit is met name van belang wanneer mensen door ouderdom, uiteenlopende gezondheidsklachten of het overlijden van een naaste een lastige periode tegemoet gaan. Met ErinThuis kunt u vertrouwen op een goede prijs-kwaliteitverhouding zonder contracten of onvoorziene kosten. Bovendien behoudt u altijd de eigen regie: u bent degene die bepaalt welke diensten ErinThuis voor u inschakelt. Heeft u geen goed gevoel bij een bepaalde dienstverlener of bent u van gedachten veranderd, dan kunt u dit uiteraard bij ons aangeven. U zit bij ons nergens aan vast!”

Ook voor acute hulpvragen
Een val van de trap, een chronische aandoening die verergert of het wegvallen van een partner: dit zijn zeer vervelende situaties waarbij iemand plotseling met de handen in het haar kan zitten. Uw partner, vader, schoonmoeder of opa heeft zorg en ondersteuning nodig en kan niet meer zelfstandig thuis wonen. Er is plotsklaps hulp nodig; hulp van iemand die u of uw naasten wegwijs maakt in bijvoorbeeld de plotselinge verkoop van de koopwoning, het snel zoeken van nieuwe woonruimte, belastingadvies of het regelen van financiële zaken als de nalatenschap en erfenis. Ook bij acute hulpvragen staat ErinThuis voor u klaar.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over ErinThuis? Schroom niet en neem vrijblijvend contact op met Ludan Schmid. Hij licht de mogelijkheden graag toe en vertelt hoe het netwerk van ErinThuis uw comfort kan verhogen.